Hogedrukreinigers van Eurom

Home / Hogedrukreinigers van Eurom

Hogedrukreinigers voor optimaal resultaat 

 

Wat is het grote gemak van hogedrukspuiten?

De vier seizoenen in Nederland kunnen aanzienlijk veel aanslag achterlaten op onze bestrating, muren, daken en gevels. Grondige reiniging van deze objecten is het beste te doen door water onder hoge druk en een geconcentreerde straal op het object te spuiten.

Door middel van een hogedrukreiniger is het mogelijk om water onder hoge druk, meer dan 100 bar, door een slang naar het spuitpistool te leiden. Door deze hoge druk is de waterstraal in staat om hardnekkige aanslag door verweringsinvloeden te reinigen. Speciale opzetstukken zijn ook leverbaar voor speciale reinigingsklussen zoals terrastegels reinigen, riool afvoerbuizen reinigen of een auto. De wateropbrengst is een indicator van het waterverbruik per uur. Hoe groter de wateropbrengst, hoe groter het vermogen om te reinigen.

Hoe gebruik je dit in de praktijk?

In principe kan je elk voorwerp wel een grondige reinigingsbeurt geven met een hogedrukreiniger. Wij noemen de meest voorkomende toepassingen.

•Terras

Het terras reinigen is toch wel de meest gebruikte toepassing van een hogedrukreiniger. De groene aanslag van de herfst en winter is een steeds terugkerend probleem. Maar niet voor een hogedrukreiniger. Met plezier kan je nu deze aanslag gaan verwijderen, de reiniger doet het werk. Door de hoge druk en constante waterstroom kan er weer een mooi terras tevoorschijn komen na een grondige wasbeurt.

•Auto en caravan

De auto of caravan heeft regelmatig een wasbeurt nodig. Het is niet de bedoeling dat er schade, zoals krassen, ontstaat tijdens dit schoonmaakwerk. Een zachte wasborstel is daarvoor de oplossing. Deze kan direct worden aangesloten op de slang van de hogedrukreiniger. De wasborstel heeft zachte haren zodat er krasvrij gewerkt kan worden aan velgen, bumpers en ramen.

•Motor en fiets

Net zoals de auto hebben de fiets en motor ook regelmatige wasbeurten nodig. Voor dit reinigingswerk is er niet al te hoge druk nodig. Door de krachtige straal kan er heel veel vuil en aanslag verwijderd worden op lastige plekken die met de hand moeilijk bereikbaar zijn. Een reiniging van een motor heeft echter wel wat meer werkdruk nodig. De aanslag en vervuiling is meer dan bij een fiets. Ook bij de motor kan eventueel eerst gereinigd worden met een wasborstel.

Zwaar vervuilde objecten met olie of vet kunnen met warm of heet water worden behandeld. Voorwaarde is wel dat de hogedrukreiniger deze optie heeft. Aangezien de hogedrukreiniger niet zelf het water verwarmt, moet deze worden aangesloten op een warmwaterkraan.

Dat is nog niet alles…

Terrasxxl heeft een groot assortiment aan hogedrukreinigers van het merk Eurom. Er zijn diverse uitvoeringen al naar gelang het doel en de wensen die je stelt aan de hogedrukreiniger. Tevens zijn er diverse hulpstukken en accessoires van Eurom leverbaar zoals aluminium verlengslangen, flexibele verlengslangen en spuitkoppen, rioolslangen en roterende floorcleaners. Al deze accessoires kan Terrasxxl leveren.

En hoe veilig is een hogedrukreiniger?

Enkele praktische tips die wij kunnen geven over het onderhoud van hogedrukreinigers. Olie kan ververst worden, dit verschilt per apparaat. Staat de reiniger in de winter in een ruimte waar het kan vriezen dan is het verstandig om antivries te gebruiken. Het invetten van rubber ringetjes met siliconen- of kranenvet is aan te bevelen voor een langere levensduur.

Na een grondige reinigingsbeurt van het terras is het goed om een kleine hoeveelheid zand over het terras te strooien. Dit kan je dan invegen met een bezem. Hierdoor worden de voegen weer opgevuld met zand wat door de hoge druk is weggespoten. Overgebleven plassen kan je het beste wegvegen. Hierin bevindt zich nog veel vuil van het schoonspuiten, laat je dit liggen gaat er opnieuw aanslag ontstaan.

Probeer de veiligheid ook altijd voorop te stellen tijdens het reinigen. Door de hoge druk worden vuildeeltjes met grote kracht weggespoten. Laat daarom omstanders en vooral kinderen niet in de buurt komen tijdens het hogedrukspuiten. Het is verstandig om een veiligheidsbril te dragen, controleer ook alle aansluitingen goed voordat je de reiniger inschakelt.

Hogedrukspuit Eurom TerrasXXL