Keramische barbecue van Yakiniku

Home / Keramische barbecue van Yakiniku

Pizza’s bakken op de barbecue? Het kan met de Kamado van Yakiniku 

Zodra de winter voorbij is en de eerste zonnige lentedag zich aankondigt, gaan velen aan de slag om de barbecue schoon te maken, want de tijd van het heerlijk buiten grillen breekt weer aan.

Verandering

Wordt dit het jaar van de verandering? Dat kan, want dankzij de Kamado van Yakiniku kunt u een geheel nieuwe vorm van bbq beleven. Hij is ovaal van vorm en ziet er een beetje uit als een vaatje. Daarnaast sluit hij geheel af. Dit heeft een aantal voordelen.
* Geen rookontwikkeling tijdens het grillen.
* De warmte blijft binnen, waardoor beduidend minder kolen en pellets verstookt worden.
* De warmte is regelbaar, waardoor ook op de slow food methode gegrild kan worden.
* U kunt het vlees, door een bakje met bijvoorbeeld whisky of een kruidenmengsel eronder te plaatsen, een extra smaak meegeven.
* De producten die gegrild worden blijven lekker sappig.
De Kamado is van binnen voorzien van een keramische binnenwand. Ideaal als isolatiemateriaal. Alle warmte blijft binnen en via de verschillende luchtkanalen regelt u zelf de hitte. U zult verrast zijn welk prachtig resultaat dit alles op gaat leveren.

Keramiek

Niet alleen de binnenwand is keramisch. Er worden ook twee platen meegeleverd die keramisch zijn. De een is bedoeld om de hitte te regelen, waardoor via het slow food proces gegrild kan worden. De ander zal het lievelingetje van uw kinderen worden, want dat is de pizzaplaat. Jawel u kunt met deze bbq daadwerkelijk bakken. Pizza’s, fruit, eventueel zelfs muffins. Maar, laten we eerlijk zijn, de pizza’s worden de favoriet. Zelf pizzadeeg maken, de bodem met heerlijke ingrediënten beleggen, op de plaat ermee en binnen een paar minuten zit u aan de zelfgebakken pizza. Lekkerder kan niet.

Grillen

Wie van een perfect stukje gegrild vlees houdt, kan zijn hart ophalen. Want dankzij de temperatuurmeter kunt u zelf de temperatuur regelen. Zo kan een stukje vlees snel dichtgeschroeid worden of een lekker visje langzaam garen. Geheel naar wens. De grillplaat is ovaal en 50 centimeter in doorsnee. Hiermee kunt u ook een groep gasten voorzien van allerlei lekkernijen. De Kamado is geen doorsnee barbecue. Hij is verkrijgbaar met een gewone standaard, op een extra stevige voet of met wieltjes. Dit laatste is ideaal voor de grotere tuin, want hij is verplaatsbaar en kan dus tevens op een tweede terras gebruikt worden of zelfs, mocht dat ter sprake komen, meegenomen worden naar vrienden. Nog nooit was grillen zo spannend, lekker en vooral makkelijk. Dat komt ook omdat er aan beide kanten een opklapbaar tafeltje bevestigd is, waarop u de ingrediënten, specerijen of anderszins kunt plaatsen. Om het werktuig dat u als grillmeister nodig heeft direct bij de hand te hebben, zijn er extra haakjes aan bevestigd.

Genieten

Vanaf het moment dat de nieuwe bbq er is kan het genieten beginnen. Het is tevens het moment om u te laten inspireren en eens iets anders te proberen. Denk aan Marokkaanse kipspiesjes of, wat steeds geliefder wordt, pulled pork. Bij terrasxxl vindt u niet alleen meer informatie over de barbecue zelf, maar ook leuke recepten. Verras uw vrienden met de nieuwste creaties en met zelfgebakken pizza, of met slow food dat een extra toegevoegde smaak heeft. Denk maar eens aan een lekker stuk buikspek dat doortrokken is van een calvadossmaak of naast het vlees een stuk gebakken banaan, ananas of appel. Doordat het vlees ook langzaam gegaard kan worden, kunt u het zelfs inwrijven met een heerlijk kruidenmengsel om zo een geheel eigen smaak te creëren. Bent u toe aan deze innovatieve manier van grillen? Bij terrasxxl kunt u prima terecht voor alle modellen.

Keramische Barbecue TerrasXXL