Tuinen en toebehoren 

Home / Tuinen en toebehoren 

Een tuin geeft ontspanning

Tuinen in Nederland zijn de plek waar het gezin kan genieten van dat kleine stukje natuur wat in hun eigen bezit is. Het is de plek waar wij bij aangename temperaturen, zoals in de lente en in de zomer, kunnen genieten van het buitenleven. Onze kinderen hebben een leuke speelplek, de ouders kunnen er tuinieren en daarna uitrusten op een gemakkelijke tuinstoel. Onze kennissen en vrienden kunnen wij uitnodigen voor een gezellige barbecue en tot laat in de avond kunnen wij genieten van elkaars gezelschap totdat de zon ondergaat. Het is de plek waar wij vrijheid hebben om te doen wat we willen doen. Tuinen zijn wat ontwerp en indeling afgestemd op de eigenaren en wat hun persoonlijke wensen en voorkeuren zijn. Niet elke tuin is hetzelfde, het hangt helemaal af van wat wij willen bereiken met de tuin. Factoren als budget, smaak, mogelijkheden en persoonlijke omstandigheden zijn allemaal van invloed op het uiteindelijke resultaat van een tuin.

Het terras in je tuin

Tuinen horen voorzien te zijn van een zitplek, dit kan zijn direct op uw gazon maar beter is de aanleg van een terras. Sta je op het punt een geheel nieuwe tuin aan te leggen? Dan is het belangrijk jezelf eerst een aantal vragen te stellen over de locatie van het terras. Bijvoorbeeld, wil ik dit terras in de zon of juist niet? Wil ik slechts één terras of meerdere? Wat worden de afmetingen van de terrassen? Wat is de beste plek in de tuin? Hoeveel personen wil ik een plek kunnen geven op het terras? Al deze zaken zijn van belang voordat je begint met de aanleg. De antwoorden op dit soort vragen bepaalt immers de grootte van het terras.

Het terras moet wel op een praktische locatie komen. Kies je voor een plek achterin de tuin, dan is dat veelal wel een rustige plek, maar niet zo praktisch als er regelmatig heen en weer wordt gelopen met drankjes en hapjes. De meeste terrassen liggen direct bij de buitendeur. Niet altijd even fraai omdat je dan steen op steen aanlegt en het stukje groen ontbreekt. De aanleg van een kleine strook groen zou het beeld toch enigszins mooier maken. Dat stukje groen, tussen muur en terras, kan opgebouwd zijn uit bijvoorbeeld klimplanten of vaste planten.

Tuinartikelen voor een mooie tuin 

Tuinartikelen zijn trendy vandaag de dag en er is een grote keus bij Terrasxxl voor de tuinliefhebber om zijn tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De inrichting van jouw tuin en de artikelen die jij aanschaft zijn sterk afhankelijk van jouw persoonlijke stijl en smaak, maar ook welke uitstraling je wilt realiseren met jouw tuin. Net zoals jouw huis met een bepaalde stijl en voorkeur is ingericht, zo kan ook jouw tuin worden ingericht. Wens je een strakke modern ingerichte tuin met strakke lijnen en basiskleuren? Dan kiest je als artikelen bijvoorbeeld moderne tuinmeubelen, een grote parasol, grote tegels en een rijk gevulde vijver met waterplanten.

Wens je graag lang buiten te zitten, ook als de zon al is onder gegaan, dan is het leuk om een terrasverwarming te plaatsen. De buitentemperatuur in het vroege voorjaar is nog behoorlijk koel, je kunt dan jouw zitplek verwarmen met een terrashaard, of een open vuurkorf, of een terrasverwarming die constante warmte afgeeft.

Tuinartikelen van terrasxxl hebben eigenlijk het doel om die huiselijke warmte en gezelligheid van een huiskamer over te brengen naar de tuin. Dit kan door kussens op de stoelen, een vloerkleed, decoratieve artikelen zoals vazen, bloempotten, kaarsen, sfeerverlichting.

Het onderhoud van jouw tuin

Het ontwerp en inrichten van de tuin is een aangename activiteit, daarnaast volgt het regelmatige tuin onderhoud. Dit is eigenlijk net zo belangrijk als de eerste stappen, door regelmatig onderhoud blijft je genieten van jouw tuin en blijven planten optimaal groeien.

Door aandachtig tuin onderhoud blijft jouw tuin een plaats van plezier en ontspanning. Zonder dit onderhoud gaat de natuur zijn eigen weg, denk daarbij aan onkruid, slordige graskanten en de strakke vormen zullen langzaam vervagen in de tuin. Na een goede onderhoudsbeurt krijg je altijd weer dat gevoel dat de tuin een nieuwe uitstraling heeft.

Uiteraard is het type onderhoud en hoe frequent dit moet gebeuren wel afhankelijk van welk soort tuin je hebt. Meer beplanting en een groot gazon geeft ook meer aandacht in het onderhoud dan bijvoorbeeld een tuin met veel bestrating. Over het algemeen zijn er jaarlijks wel vier onderhoudsbeurten nodig om de tuin netjes te houden. Dit mag je zelf uitvoeren of laten doen door hoveniers. De vier beurten zijn; een voorjaarsbeurt rond Maart of April, een beurt in het groeiseizoen rond Juni of Juli, een beurt na dit groeiseizoen rond Augustus of September, en ten slotte een najaarsbeurt rond Oktober of November.