Vuurtafels van TerrasXXL

Home / Vuurtafels van TerrasXXL

Sfeer op het terras door een vuurtafel

Vuurtafels zijn de nieuwe trend voor terrasverwarming en het creëren van sfeer en gezelligheid. Jouw terras is in feite een verlenging van je huiskamer, een plek waar je kan loungen in de buitenlucht. Als je terras ook beschikt over een overkapping, van glas of hout, dan lijkt het helemaal op een buitenkamer. Die buitenkamer wordt pas compleet als er een trendy vuurtafel in staat.

Een vuurtafel van Cosi-Fires is opgebouwd uit een ingebouwde gashaard, deze wordt aangesloten op een gasfles die niet uit het zicht is geplaatst. Een gasfles van bijvoorbeeld 5 kilo, kan circa 20 uur aan warmte geven in jouw zitruimte. Bij een overdekt terras zal deze warmte uiteraard nog langer blijven hangen. Elektrische terrasverwarming is dus niet meer nodig als jij een Cosi vuurtafel plaatst, de warmte uitstraling van gashaarden is ruim voldoende voor het creëren van een aangename temperatuur.

Door Cosi gashaarden is het dus mogelijk om het gehele jaar buiten te loungen. De voorwaarde in de koudere seizoen is dan wel, dat er een vorm van terrasoverkapping aanwezig is. Dat kan zijn een houten of glazen overkapping, een veranda, een zonnescherm of een terrasoverkapping met lamellen. Bij terrasxxl beschikken wij over de hoge kwaliteit vuurtafels van Cosi. De vuurtafel is het middelpunt van jouw loungeterras, het maakt de ruimte sfeervol en gezellig.

Een groot assortiment aan gashaarden

Een Cosi-Fires gashaard kan in principe passen bij elk buiten interieur. Het gebruikte materiaal van gashaarden is zeer veelzijdig. Je kan daarbij denken aan tafels van Douglas of vuren hout, steigerhout, aluminium, magnesium oxide, composiet of zelfs van steen. Je kan een vuurtafel ook helemaal zelf samenstellen. De gashaard zelf is gevuld met lavastenen in combinatie met keramische stammen. Wil jij toch extra veiligheid, wellicht omdat er jonge kinderen zijn, dan kan je altijd een glazen ombouw erbij bestellen op onze site terrasxxl.nl. De afmetingen van een glazen ombouw zijn exact afgestemd op de inbouw gashaard. Ook beschermd de glazen ombouw tegen wind en huisdieren.

Een vuurtafel kan in kleine blokvorm of in een lange rechthoekige tafelvorm worden gemaakt. Er moet wel altijd voldoende afscherming, of anders gezegd, ombouwmateriaal aanwezig zijn onder de tafel om de gasfles uit het zicht te ontnemen. De meeste vuurtafels zijn uitgevoerd als complete blokvorm, maar eigenlijk zijn er vele vormen leverbaar zoals rond, ovaal en rechthoekig. Wat betreft hoogtes en kleuren, is er een ook een groot assortiment beschikbaar bij terrasxxl. Je kunt de stijl van jouw vuurtafel helemaal afstemmen met de stijl van het interieur van je buitenkamer.

Hoe werkt een vuurtafel?

De vuurtafel is zeer eenvoudig in gebruik. Om het vuur te ontsteken, wordt er gebruik gemaakt van een elektronische ontsteking die werkt op een batterij. Het is vergelijkbaar met het ontsteken van een elektrisch fornuis. De bedieningsknop hoef je alleen maar in te drukken en de ontsteking vindt al plaats. Gastoevoer gebeurt door de knop naar rechts te draaien. Door de knop circa 10 seconde vast te houden in die positie, blijft het vuur branden. Het doven van het vuur gaat op dezelfde wijze, de knop kan je terugdraaien naar het beginpunt en het gas sluit af en de vlam dooft.

Het is belangrijk de gasfles altijd uit te zetten na gebruik. De meeste gashaarden beschikken over een luik aan de zijkant om zo de gasfles te bedienen of te vervangen. Als je de gashaard even niet gebruikt, kan je een RVS afdekplaat of hoes erop leggen en het totale tafeloppervlak gewoon gebruiken zoals je wil. Vervanging van de gasslang en drukregelaar moet om de 5 jaar plaatsvinden. Al deze onderdelen zijn te bestellen op terrasxxl.nl.

Cosi Vuurtafel TerrasXXL