Informatie Airco’s

Home / Informatie Airco’s

Welke soorten airco’s onderscheiden we?

Er zijn diverse soorten airco’s te koop. Er zijn hierin twee hoofdgroepen te onderscheiden, namelijk de mobiele en de vaste ( split ) airconditioners.

 

Mobiele airco’s

Het voordeel van deze airco’s is, dat ze eenvoudig verplaatsbaar zijn. De mobiele airco is laag in gewicht en door zijn wieltjes makkelijk verplaatsbaar van de ene naar de andere ruimte. Zo zou u hem overdag kunnen gebruiken in de woonkamer en ’s avonds in de slaapkamer. Dit type airco is vooral geschikt voor de wat kleinere ruimtes. Het bijkomende voordeel is dat u deze niet hoeft te installeren en door zijn geringe formaat eenvoudig op te bergen is in de winter.

 

Vaste Split airco’s

Het woord zegt het eigenlijk al, deze soort airconditioning wordt op een vaste plaats in de ruimte gehangen. Wereldwijd de meest verkochte airco. Dit type airconditioning bestaat uit een binnen- en buitendeel, die onderling door koelleidingen verbonden zijn. Het fijne aan de split airco is dat hij naast koelen ook de ruimte kan verwarmen. Op die manier is de ideale temperatuur altijd instelbaar en zal dit uw wooncomfort verhogen. Bij de split airconditioning kan eveneens gekozen worden uit diverse typen. Het zal grotendeels van de te koelen ruimte afhangen, welke model het meest geschikt is.

Mobiele Airco van Eurom TerrasXXL