Gacoli Tuinverlichting TerrasXXL

Tuinverlichting

Een mooie tuin wil verlicht worden, al is het maar om op avonden dat het sneller donker wordt, toch nog lekker buiten te kunnen zitten. Of, om de schoonheid van de tuin via verlichting extra accenten te geven. Goed geplaatste verlichting laat planten en bloemen stralen, haalt ze letterlijk uit het donker naar voren. Alsof je in een park wandelt tijdens een mooi zomeravond. Het klinkt zo mooi. Probleem is dat het heel wat werk met zich mee brengt. Gleuven graven om kabels te leggen, zorgen voor een goede afvoer van water, zodat de aansluitpunten niet in het water liggen en extra veiligheid voor bij een eventuele stroomstoring. Gelukkig hoeft dit alles niet meer. Dankzij de verlichting van Gacoli kun je een tuin verlichten zonder extra graafwerk of speciale kabels of aansluitingen. De lampen werken namelijk voor 100% op zonne-energie. Overdag laden ze zichzelf op en ‘s avonds bieden ze het licht aan. Makkelijk te plaatsen en lekker goedkoop, want ze gebruiken geen elektriciteit.

Balkonverlichting

Voor wie nu denkt, helaas, maar ik heb een balkon, geen nood. Gacoli biedt namelijk ook prachtige balkonverlichting aan. Uiteraard eveneens op zonne-energie werkend. Dus verder geen omkijken naar. Neerzetten en gewoon negeren. Je zult verbaasd zijn wat de lampen aan licht leveren en dat zelfs op dagen dat de zon niet volop schijnt. Een zeker niet te verwaarlozen, bijkomend, voordeel is dat de lampen er werkelijk prachtig uitzien. Dankzij een modern design misstaan ze zelfs niet in een woonkamer. Naast staande lampen, zijn er hanglampen en tafellampen verkrijgbaar. Op een balkon zal de Manhattan-Dock No.2 of de 171 cm lange Roots Patio beslist een uitstekende indruk achter laten.

Terrasverlichting

Omdat Terrasxxl staat voor een prachtig terras waarop je je thuis voelt, kun je hier dan ook Gacoli lampen kopen, die of voor verlichting tijdens het eten of om te lezen of, gewoon, voor een gezellige avond, zorgt. Zo draagt de Reader Wall bij aan de sfeer, geeft de Runway Wall indien gewenst extra verlichting en zorgt Docklight nr 1 voor een huiskamersfeer. Daarnaast draagt de Runway Park XL bij aan een sfeervolle verlichting van het tuinpad of van de oprit. Deze lampen zijn voorzien van een schemerschakelaar en een bewegingssensor, waardoor ze tevens makkelijk inzetbaar zijn voor het pad naar de schuur of de garage. Door lampen te combineren, kun je vanaf een sfeervol verlicht terras naar een tuin kijken die letterlijk oplicht. Alsof je op vakantie bent en in het hotel later op avond nog op het terras zit.

Veiligheid

Goede en goed geplaatste verlichting biedt veiligheid. Wie ‘s avonds in het donker met de fiets achterom moet lopen, weet dat je in het donker kwetsbaar bent en makkelijk van iets kunt schrikken. Om die situatie te veranderen, helpt goed werkende verlichting. Tot nu toe betekende dat dat er heel wat overhoop gehaald moest worden om de elektrische aansluitingen te realiseren. Dat is verleden tijd. Met de op zonne-energie werkende verlichting is het makkelijk om licht in het duister te brengen. Doordat de lampen een bewegingssensor hebben, werken ze alleen dan wanneer iemand voorbij komt. Op die manier gebruiken ze alleen dan energie wanneer die ook nodig is. Hoe zal een mogelijke dief schrikken wanneer hij plotseling volop in het licht staat!

Duurzaam

De opeenvolgende natuurrampen tonen aan dat we echt iets aan ons energieverbruik moeten doen. Zonne-energie is ideaal, want ze kost niets, vervuilt niet en biedt genoeg energie om er volop gebruik van te kunnen maken. Gacoli heeft zijn lampen zo uitgevoerd dat de accu’s voldoende stroom kunnen opslaan dat ze genoeg licht afgeven om ‘s avonds van te genieten. Daar waar je gebruik maakt van de bewegingssensor of de schemerschakelaar, gaan ze zelfs langer mee. Door van deze mogelijkheid gebruik te maken, sla je meerdere vliegen in één klap. Je verbruikt geen elektriciteit. Daardoor spaar je direct geld en draag je bij aan het milieu, terwijl je wel voldoende licht hebt.

Gemak en onderhoud

De Gacoli verlichting is makkelijk te onderhouden. Eens per twee weken even met een zachte doek over de zonnecellen en de lampenkamp en klaar is Kees. De lampen kunnen het hele jaar door buiten blijven. Natuurlijk kun je ze tijdens uiterst slecht weer ook even oppakken en naar binnen brengen om vuil of eventueel schade te voorkomen. Het hoeft echter niet, want ze zijn makkelijk schoon te maken. Voor extra gemak zorgen de Parasol-light No.1 en de Catwalk Wall. Beide zijn eenvoudig te installeren en waar de een de parasol omtovert in een flink lamp, zorgt de andere ervoor dat het pad goed zichtbaar wordt. De Catwalk Wall kan, in combinatie met de Runway water tevens gebruikt worden om de vijver extra te verlichten. Dat kan schitterende beelden opleveren, zeker wanneer er veel leven in en rondom de vijver is.

Toekomstgericht

De komende jaren worden we met heel wat veranderingen geconfronteerd, zoals de wijken waar geen gasaansluiting meer komt of het plaatsen van zonnepanelen. Dat betekent niet dat daardoor energie goedkoper zal worden. Het is zelfs mogelijk dat de enorme investeringen die voor de energietransitie nodig zijn, er voor zorgen dat de prijs omhoog zal gaan. Door te kiezen voor buitenverlichting die op zonne-energie werkt, bespaar je niet alleen direct geld, maar heb je van prijsverhogingen en dergelijke geen last meer. Dat maakt het kiezen een stuk makkelijker. Op de site van Terrasxxl vind je naast verlichting ook heel wat andere producten die het verblijf in de tuin of op een balkon veraangenamen. Door de weersveranderingen die we de laatste jaren meegemaakt hebben, kun je er van uitgaan dat de periode dat we buiten kunnen verblijven langer wordt. Vaker buiten eten, langer buiten zitten of een extra feestje, want het weer werkt mee, is niet langer een uitzondering. Goede buitenverlichting is dan ook niet langer iets voor de zuidelijke landen, maar wordt zelfs in onze streken steeds meer een vanzelfsprekendheid.

Klik hier om de hele collectie Tuinverlichting te bekijken.

Gacoli Tuinverlichting TerrasXXL