buitenkeuken

Iedere dag vakantie met een buitenkeuken van Terrasxxl

Dromen jullie weleens van een hele zomer lang op vakantie? Iedere dag heerlijk buiten eten en gewoonweg genieten van het leven? Dan ben je toe aan een buitenkeuken.

Buitenkeuken

Op het moment dat de term buitenkeuken valt, ontstaan er verschillende groepen. De een wil direct een buitenkeuken gaan uitzoeken, terwijl de ander meteen denkt dat dit niet geschikt is voor de eigen tuin of het balkon. En dan is er nog die groep die bij een buitenkeuken aan pure luxe denkt en aan een aanschafprijs van meerdere duizenden euro’s. Gelukkig kun je bij Terrasxxl voor een schitterende buitenkeuken van Luberon terecht voor een prijs vanaf 1199 euro. Deze prachtige buitenkeuken met zijn eikenhouten kastjes, zijn granieten bladen en al zijn opbergmogelijkheden biedt iedereen de kans om vanaf nu bij iedere zonnestraal naar buiten te trekken om van een BBQ of een gewoon maal te genieten.

Barbecue

Barbecue is een woord dat uit de oorspronkelijke Jamaicaanse taal stamt, die al heel lang verdwenen is. Het betekent zoiets als braden, alleen deden zij het met vlees dat op vuur kwam te liggen en afgedekt werd met aarde om zo te sudderen. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer nodig, want bij een buitenkeuken van Terrasxxl past een gewone barbecue, een extra grote of zelfs een vrij staande. Het kan allemaal en vergroot zodoende het plezier en de mogelijkheden. Bijvoorbeeld om een feest neer te zetten waar elke gast na afloop over blijft verhalen. Door de grootte en de ruimte van de buitenkeuken, in combinatie met een perfecte barbecue kun je namelijk jouw gasten totaal verwennen.

Balkon

Bij een balkon denk je niet direct aan een buitenkeuken. Veel hangt natuurlijk af van het aantal m2 dat ter beschikking staat, maar is het niet heerlijk om bij mooi weer buiten, op het balkon, te zitten en de BBQ aan te gooien? Heb je niet het gevoel op een terras, behorend bij een prachtig appartement, ergens in Zuid-Europa te zitten? Dankzij de buitenkeuken van Terrasxxl kan op die manier iedere zomerse dag een vakantiedag worden. Op weg naar huis, in de file, na een pittige dag op het werk, toch glimlachen? Dat is zonder meer mogelijk, aangezien je weet dat vanavond op het balkon de barbecue voor lekkernijen zorgt, die in de buitenkeuken voorbereid zijn. Zo krijgt een vermoeiende dag een relaxt einde.

Parasol of zonnezeil

Bij de aanschaf van een buitenkeuken is van belang dat deze een plek krijgt die beschermt tegen regen en andere weersinvloeden. Wie geen overkapping op het terras of balkon heeft, kan er voor kiezen om een zonnezeil boven de buitenkeuken aan te brengen en de buitenkeuken zelf met een zeil beschermen. Net als je dat met een BBQ doet, die ook niet graag in de regen staat. Een andere voordeel van een zonnezeil is dat het tegen de zon beschermt. Net als een parasol, maar met als extra voordeel dat het ook bij regen gewoon kan blijven hangen. Zo kun je zelfs als het zachtjes regent gebruik maken van de barbecue. Zonder dat je nat wordt, dat de barbecue nat wordt en eventueel zelfs, zonder dat je aan tafel zittend nat wordt.

Geen vakantie?

Soms zijn er omstandigheden waardoor de jaarlijkse trek naar de zon niet mogelijk is. Dat kan gezinsuitbreiding zijn, een verhuizing of een andere reden. Dit is het moment om eens over een buitenkeuken te praten, want met een prachtige buitenkeuken wordt de hele zomer één grote vakantie. Dat geldt eens te meer voor de twee of drie weken echte vakantie, want die start ‘s ochtends met een ontbijt op het terras of balkon. Dankzij de buitenkeuken van Terrasxxl is alles direct bij de hand. De Luberon buitenkeuken biedt namelijk een gesloten kast en verschillende legplanken, zodat servies en glaswerk, net als bestek niet mee naar buiten hoeft. Tijdens de lunch kunnen jullie al besluiten wat ‘s avonds op de BBQ gaat. Dat geldt voor zowel het vlees of de vis, alsook voor de groente en aardappelen die op de BBQ gegaard worden. Voeg nog een verfrissing toe en het ideale vakantiemaal kan gerealiseerd worden.

Te fris?

Met name in de lente of het najaar kan het net te fris zijn om buiten te eten. Je hebt dan drie keuzes. Binnen blijven. Toch gebruik maken van de BBQ, maar binnen eten of, met ondersteuning van een terrasverwarming van Terrasxxl, gewoon gebruik maken van de buitenkeuken en de barbecue om van die heerlijk lente- of najaars avond te genieten. Zo blijft de buitenkeuken van pas komen. Overigens kan degene, die genoeg plek in de garage heeft, besluiten de buitenkeuken naar binnen te halen. Op die manier kun je, gebruik makend van de buitenkeuken, zelfs bij koud weer de BBQ opstoken. Want ook bij slecht weer is een heerlijk stuk vlees of vis, direct van de BBQ, niet te versmaden.

Terrasxxl

Informatie over een buitenkeuken vind je bij Terrasxxl. Het spreekt voor zich dat je hier ook voor vragen goed terecht kunt. De buitenkeukens van Terrasxxl zijn stuk voor stuk gemaakt van hoogwaardig materiaal en uitermate geschikt om buiten te staan. Overigens laat dit onverlet dat het goed is om de buitenkeuken tijdens de wintermaanden te voorzien van een zeil of andersoortig materiaal om ze tegen het ergste te beschermen. Zo kun je ook kiezen voor een beschermhoes. En, kan het zeker geen kwaad de buitenkeuken bij de start van het nieuwe seizoen te behandelen met speciale olie voor zowel het hout als het granieten blad. Vraag aan de specialist, Terrasxxl, welke producten je het best hiervoor kunt gebruiken. Zo blijft de buitenkeuken heel lang een bron van puur plezier.