Hoe monteer ik een schaduwdoek

Een zomer met zon én schaduw

Iedereen verlangt elk jaar weer naar de zomer. Is het echter eenmaal zover, dan is de straling van de zon veel mensen vaak al snel teveel. Met een schaduwdoek creëer je een heerlijke schaduwplek in je tuin en ben je beschermd tegen de schadelijke uv-stralen. Bovendien verfraai je de tuin met een dergelijk doek, die bovendien meer sfeer uitstraalt. Schaduwdoeken zijn praktisch en eenvoudig te monteren.

Bescherming tegen zonnestralen

Wie de overkapping in de tuin helemaal af wil maken en nét dat beetje extra wil geven, die koopt een schaduwdoek. Zo maak je op simpele wijze een eigen schaduwplek die beschutting biedt tegen de soms heel sterke zonnestralen. Koop bijvoorbeeld een schaduwdoek via dé specialist op dit gebied, TerrasXXL. Of combineer een schaduwdoek met een rolgordijn van het bekende merk Nesling. Bestel je je schaduwdoek of rolgordijn van het merk Nesling via TerrasXXL, dan wordt het product thuis geleverd.

Nesling schaduwdoek coolfit

Niet zeulen met zware parasolvoet

Terras XXL heeft een uitgebreid aanbod schaduwdoeken in verschillende modellen en van diverse afmetingen. Kies je voor een harmonica schaduwdoek, erg praktisch, of een vierkant terrasdoek? Of toch liever een driehoek terrasdoek? TerrasXXL heeft het allemaal. Een schaduwdoek is handiger dan een parasol. Een schaduwdoek waait namelijk nooit om en je hoeft niet te zeulen met die loodzware parasolvoet. Behalve handig zijn de schaduwdoeken ook erg decoratief en maken ze elke tuin mooier.

Schaduwdoeken kunnen tegen een stootje

Populair bij mensen die of een veranda of pergola bezitten, kunnen bij TerrasXXL terecht voor een harmonica schaduwdoek. Het doek is uit te schuiven en is in diverse afmetingen verkrijgbaar, zoals dit type schaduwdoek er ook is in tal van verschillende kleuren. Bovendien kan het doek ingekort worden. Mooi aan schaduwdoeken is dat ze eigenlijk zonder problemen een zomer lang kunnen blijven hangen. Dit omdat het gefabriceerd is van HDPE geknoopt doek en dus heel goed tegen een stootje kan.

Nesling schaduwdoek coolfit

Eenvoudig te bevestigen

Een schaduwdoek, van het merk Nesling bijvoorbeeld, maakt de tuin nog sfeervoller en is simpel aan bijvoorbeeld een boom, paal, schuur of huis te bevestigen. Uiteraard worden de benodigde rvs-materialen die nodig zijn voor het bevestigen door TerrasXXL bijgeleverd. Schaduwdoeken zijn prima te combineren met rolgordijnen (zeker van het merk Nesling) en heb je het doek op de juiste wijze bevestigd, dan hoef je er het gehele zomerseizoen niet meer naar om te kijken. Voor je het doek bevestigd is het wel goed te bedenken op welk moment waar de zon schijnt. Doe je dat, dan ga je een heerlijke zomer tegemoet. Met zon én schaduw, in een sfeervolle tuin!