De geur van bradend vlees en rokend hout, de zon op je gezicht, gezellig met je vrienden een biertje drinken… Wie houdt er nou niet van om in de zomer lekker te barbecuen? Een kamado grill is perfect voor iedereen die graag wilt barbecuen als een professional. De kamado is een grote trend op het gebied van outdoor cooking, en dat is niet zonder reden. Door het innovatieve design is de kamado geschikt voor zeer uiteenlopende bereidingstechnieken. Grillen, stomen, roken en (slow) koken: het kan allemaal. Hier houdt het echter niet op: het is zelfs mogelijk om pizza en brood te bakken met een kamado. De kamado is dus een grill, pizzaoven, broodbakmachine, slow-cooker en rookoven in één!

Wat is een kamado bbq?

Een kamado grill is een speciaal soort barbecue met houtskool als brandstof. Het design is gebaseerd op een drieduizend jaar oude traditionele kooktechniek uit Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waaide deze techniek over naar de Verenigde Staten en belandde uiteindelijk in Europa. De kamado grill heeft een karakteristieke ovaal vorm en bestaat uit een kuip en een deksel gemaakt van keramiek. De kamado wordt daarom ook wel de keramische barbecue genoemd. De ovaal vorm zorgt voor een circulatie van hete lucht binnen de barbecue. Door de dikke keramische behuizing blijft deze warme lucht (evenals het vocht) in de barbecue. Door zijn veelzijdigheid is de kamado de perfecte manier om te experimenteren met bereidingstechnieken. Word ook een meestergriller met een kamado!

De Yakiniku grill

Bij TerrasXXL kun je kiezen uit verschillende keramische grills van het merk Yakiniku. De Yakiniku grill onderscheidt zich van de andere kamado grills door zijn uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het keramiek is extra dik (33 mm) waardoor er geen zuurstof in de kamado komt en de hitte dus extra goed wordt vastgehouden. Hierdoor verbruik je 50 tot 70 procent minder houtskool dan bij een open barbecue. Je kunt de temperatuur eenvoudig aanpassen door de zuurstoftoevoer te regelen. Een hoge zuurstofaanvoer zorgt voor een hoge temperatuur, waardoor je je vlees heerlijk kunt grillen. Verlaag de zuurstofaanvoer om het vlees op een lage temperatuur te laten garen. Doordat de zuurstofaanvoer in maateenheden is aangegeven, is het reguleren van de temperatuur extra eenvoudig.

Ontdekt de bbq die bij jou past op TerrasXXL

Een kamado grill koop je voor het leven. Het is dus uitermate belangrijk om de grill uit te zoeken die het allerbest bij jou past! Kies je voor een kleine grill (11 inch), of ga je liever voor de medium (15 inch) of grote (19 inch) versie? Alle grills zijn zowel verkrijgbaar met als zonder onderstel en zijtafels. Voor ieder wat wils dus!