Tips voor een uitstekende BBQ

Er zijn allerlei leuke tips om een uitstekende barbecue te organiseren. Bijvoorbeeld als het gaat om de aankleding, tafeldekking en natuurlijk om de heerlijkste recepten. De basis begint echter met het belangrijkste en dat is de barbecue zelf. Met de juiste bbq grill is het buiteneetfestijn al voor de helft geslaagd. Bijvoorbeeld met de Yakiniku in de vorm van kamado. Heb je daar nog nooit van gehoord? Dan is het de hoogste tijd om kennis te maken. 

Yakiniku: de perfecte kamado grill van TerrasXXL

Als je eenmaal van deze begrippen gehoord hebt, vergeet je het nooit meer. In het Japans betekent Yakiniku gegrild vlees. Hier betekent het kamado grill en dan met een design van de authentieke Japanse uitvoering van de bbq. Met het organiseren van een barbecue komen beide Japanse begrippen bij elkaar. TerrasXXL is overigens officieel verkoper van deze speciale grill. Op het gebied van culinair buiten genieten, is de kamado grill een echte allrounder. Yakiniku maakt van iedereen en ook van jou een meestergriller aan de barbecue. Het enige wat je verder nodig hebt voor de perfecte barbecue is goed vlees. Dat wordt op een efficiënte manier gegrilld, want de kamado heeft een ovaal design. Dat betekent dat de hete lucht blijft circuleren. Daarbij heb jij de controle over de zuurstoftoevoer. Dat is belangrijk, want nadat het vlees op hoge temperatuur is dichtgeschroeid, kan het op de barbecue verder garen op een lagere temperatuur. 

Varieer op de barbecue met vlees, vis, brood en pizza

De Yakiniku is niet alleen voorbehouden om vlees op te grillen. De kamado grill kan nog veel meer. Bijvoorbeeld een rooksmaak toevoegen door van de Woodchipper gebruik te maken. Zo ruik en proef je de smaak van bijvoorbeeld gerookte vis. Of wat denk je van het bereiden van een zelfgemaakte pizza? Daar is de barbecue ook perfect voor. Of gebruik de bbq voor het grillen van verse ananas in combinatie met een overheerlijke brownie. Ga je toch liever voor veel vlees? Denk dan ook eens aan het bereiden van langzaam gegaarde spareribs. Die worden zo gaar dat het vlees haast van het bot afvalt. Of aan pulled pork dat tegenwoordig helemaal hip en trendy is. 

Wat zijn de voordelen van deze bbq?

De Yakiniku die je als barbecue kunt kopen bij TerrasXXL is op basis van meerdere kenmerken uniek. De ovale vorm van de grill is al bijzonder en efficiënt, maar dat geldt ook voor het materiaal. Het gaat hier om een kamado grill die van extra dik keramiek is gemaakt met een dikte van 33 millimeter. Dat maakt deze barbecue meteen ook ideaal om rustig buiten te laten staan. Het materiaal van de barbecue is prima bestand tegen schommelingen in de temperatuur en tegen alle weersomstandigheden. Bekijk de opties die TerrasXXL te bieden heeft en maak een keuze om als meestergriller een uitstekende barbecue te organiseren