Een Coolfit schaduwdoek beschermt tegen teveel zon 

Tegenwoordig hebben we met een nieuw fenomeen te maken, namelijk te veel zon. Normaliter komt u zoiets op vakantie in de zuidelijke delen van Europa tegen, maar de laatste jaren heeft u ook in eigen land regelmatig met hittegolven te maken.

 

Coolfit serie schaduwdoek

Iedereen geniet van een heerlijke lente- of zomerdag, maar zodra de temperatuur tegen, of zelfs over, de 30 graden gaat, hebben kinderen, ouderen en mensen met een gevoelige huid daar meer last dan plezier van. In principe betekent dit voor hen dat ze, ondanks het prachtige weer, binnen moeten blijven. Dat hoeft echter niet, want dankzij de schaduwdoeken die Coolfit en Nesling aanbieden, kunt u lekker buiten zitten. Het grootste voordeel van een schaduwdoek is dat het overal te gebruiken is en dat het ‘meeneembaar’ is. U kunt het dus ook verplaatsen.

 

Afmetingen

Schaduwdoeken zijn bij terrasxxl in drie vormen, meerdere kleuren en verschillende afmetingen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een driekant, een vierkant of een rechthoek, geheel afhankelijk van uw wensen en van het oppervlak dat bedekt moet worden. Zo is een rechthoek ideaal voor een balkon dat lang en smal is. Doordat het zonnezeil gemaakt is van HDPE, Hoge Dichtheid Polyetheen, en speciaal behandeld wordt, zorgt het ervoor dat tot 95% van de UV-straling tegen wordt gehouden. Dit is extra belangrijk wanneer u een baby of kleuter buiten wilt laten kruipen of spelen. Overigens is die speelruimte vrij fors, want het kleinste schaduwdoek is maar liefst 12 m2. Het grootste biedt maar liefst 25 m2 aan schaduw. Het materiaal, HDPE, houdt regen tegen, is makkelijk schoon te maken en houden, is duurzaam en gaat, bij normaal gebruik, jarenlang mee. Verder is het makkelijk op te vouwen en bij niet gebruik neemt het weinig plek in.

 

Dreamsail serie schaduwdoek 

U kunt ook voor het Nesling dreamsail kiezen. Dit kunt u, als een echt zeil, ophangen, bijvoorbeeld om een terras met afdak uit de zon te houden. De prachtige effen kleuren zorgen daarbij voor de extra sfeer. Het grote voordeel van het dreamsail is dat u het zo kunt ophangen dat u zelfs bij een regenbuitje lekker buiten kunt blijven zitten. De regen glijdt gewoon langs het doek naar beneden. Het zonnezeil is eenvoudig te monteren. Alle benodigde materialen worden meegeleverd en mocht u extra materiaal nodig hebben, geen nood die kunt u bij terrasxxl gewoon bestellen.

 

Camping

Doordat een zonnezeil makkelijk op te hangen en af te halen is, kan het mee naar de camping. Door extra montagehaken en touw te gebruiken, kan thuis alles op zijn plek blijven. De haken, schroeven en plaatsjes zijn van RVS gemaakt en roestvrij. Zij kunnen het hele jaar door buiten blijven hangen. Schaduwdoeken zijn bestand tegen regen, zelfs tegen een sneeuwbuitje, maar niet tegen forse wind, hagel- of stormbuien. Om onnodige beschadiging te voorkomen, is het beter ze bij dat soort weersverwachtingen naar binnen te halen. Als een soort stelregel geldt dat het vanaf windkracht 7 het zeil het best gestreken kan worden.

Schaduwdoek Nesling TerrasXXL