Altijd een perfecte barbecue met een grill van Yakiniku

De grill van Yakiniku is een perfect voorbeeld van het feit dat Japanners precies weten hoe ze met vlees om moeten gaan. De naam zegt al genoeg, want Yakiniku is het Japanse woord voor gegrild vlees. Het is niet makkelijk om vlees echt smakelijk en mals te maken, want een gemiddelde barbecue maakt het vlees al snel droog en minder lekker. Met een Yakiniku grill is dit verleden tijd. De gril van Yakiniku is namelijk een traditionele kamado, oftewel een Japanse versie van de barbecue. Heb je zin om smakelijke etentjes te organiseren voor al je vrienden en familie? Koop van je eigen grill van Yakiniku bij TerrasXXL.nl.

Hoe werkt een Yakiniku grill?

De grote vraag is natuurlijk wat een Yakiniku bbq anders maakt dan de standaard barbecue die je bij TerrasXXL.nl kunt vinden. De grill van deze barbecue is het design  design van een kamado. Dit is een Japanse barbecue waarmee je vlees op een perfecte manier kunt grillen. Deze kamado heeft een ovalen vorm die zeldzaam is voor een grill. Deze vorm zorgt ervoor dat de lucht gemakkelijk kan circuleren in de Yakiniku grill. Hierdoor kan de rook zich goed verspreiden en geeft de Yakiniku een lekkere rokerige smaak aan je vlees. Het is mogelijk om de toevoer van het zuurstof te controleren. Hierdoor kan je heel nauwgezet bepalen wat de temperatuur in de Yakiniku is en kan je daarmee precies controleren hoe je vlees aan het garen is. Dit is de reden waarom TerrasXXL.nl een groot fan is van deze kamado. Deze grill heeft namelijk meer precisie dan alle andere barbecues die je op TerrasXXL.nl vindt.

De voordelen van een Yakiniku bbq

De Yakiniku heeft een unieke vorm, wat ervoor zorgt dat deze kamado verschillende voordelen heeft in vergelijking met andere grills. Een van de grootste voordelen van een Yakiniku is dat deze barbecue een veel lager houtskoolverbruik heeft. Sterker nog, een Yakiniku grill verbruikt maar liefst 50 tot 70 procent minder houtskool dan de gemiddelde barbecue. Een belangrijke reden hiervoor is dat de Yakiniku bbq gemaakt is van ontzettend dik keramiek. De gehele Yakiniku heeft een dikte van maar liefst 33 millimeter. Hierdoor houdt de grill meer hitte vast dan een gemiddelde kamado. Daarnaast heeft de barbecue een grotere asschaal. Hierdoor kan je langer grillen zonder deze schaal schoon te hoeven maken. Het andere voordeel van een Yakiniku grill van TerrasXXL.nl is dat deze grills gemaakt worden van 304 roestvrijstaal. Dit type roestvrijstaal roest absoluut niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Een bbq als deze blijft daardoor jarenlang mooi en kan je keer op keer gebruiken.

Yakiniku Grill TerrasXXL

De functies van een Yakiniku kamado

Over het algemeen wordt een Yakiniku vooral gebruikt om vlees op te grillen en bakken. Dat is dan ook de belangrijkste functionaliteit van een Yakiniku grill. Je kunt ervoor kiezen om het vlees eerst op hoge temperatuur te bakken en om vervolgens de temperatuur af te laten nemen in de kamado. Hierdoor gaart het vlees op een subtiele manier na en kan de rooksmaak van de Yakiniku bbq in het vlees trekken. Je kunt de grill ook gebruiken voor het bereiden van andere etenswaren. De Yakiniku grill heeft bijvoorbeeld een speciale pizzasteen. Deze kan je natuurlijk gebruiken voor het bereiden van pizza, maar ook voor het bakken van brood. Dankzij de goede zuurstofcontrole van de Yakiniku kan je etenswaren zeer langzaam garen op een lage temperatuur. De Yakiniku bbq van TerrasXXL.nl is daarom ook de perfecte oven om desserts in te bakken!

Je eigen Yakiniku bbq van TerrasXXL.nl

wil je ook graag zo’n stijlvolle en handige Yakiniku grill in huis halen? De Yakiniku bbq komt in allerlei verschillende soorten en maten. Je kunt dus een exemplaar uitzoeken dat perfect bij je tuin past. Je kunt voor een kleine kamado kiezen met een diameter van 11 inch. Deze is ideaal wanneer je gewoon af en toe een paar lapjes vlees wilt bereiden op deze luxe barbecue. Je kunt natuurlijk ook voor een grotere Yakiniku kiezen. Deze zijn perfect voor uitgebreide feestjes waarbij je iedereen wilt voorzien van het heerlijke vlees dat je op de Yakiniku bereid hebt. Bij TerrasXXL.nl zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar die het gebruik van de Yakiniku vereenvoudigen. Denk bijvoorbeeld aan een onderstel met wieltjes, waardoor je de barbecue gemakkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast kan je zijtafels aan de kamado bevestigen. Zo heb je altijd een handige plek voor je keukengerei en je verschillende stukjes vlees.

Klik hier om de Grills te bekijken.